The Bloody Beetroots

  • The Bloody Beetroots – Projekt muzyczny włoskiego DJ-a i producenta Sir Bob'a Corneliusa Rifo , utworzony w 2006 roku. Wraz z DJ-em Tommym Tea, występował jako Bloody Beetroots DJ Set . ( z niewiadomych przyczyn Tommy Tea nie jest już członkiem The Bloody Beetroots, prawdopodobnie Bob Rifo uznał że sam potrafi grać DJ Set i nie potrzebuje nikogo do pomocy.) Wraz z Edwardem Grinch oraz muzykiem o pseudonimie "Battle" tworzą The Bloody Beetroots live, jest to wykonanie DJ Set-u z użyciem instrumentów , syntezatorów oraz mikserów audio. Od połowy 2014 roku Sir Bob Cornelius Rifo występuje jako SBCR DJ Set. Najbardziej charakterystycznym elementem The Bloody Beetroots jest ukrywanie twarzy pod maską czarną maską inspirowaną Venomem (przeciwnik Spidermana).

    21 sierpnia został wydany debiutancki album Romborama. Na albumie znaleźli się tacy artyści jak znany Dj Steve Aoki, piosenkarka Sky Ferreira czy włoski raper Marracash. Album został dobrze przyjęty wśród słuchaczy mocnych i połamanych beatów oraz fanów undergroundowego brzmienia . Głównie za sprawą świetnych singli takich jak Warp , Awesome oraz Cornelius , Bloody Beetroots zaczęło częściej odwiedzać festiwale na których prezentowali się najlepsi Dj-e oraz producenci ze świata EDM.

    16 września 2013 został wydany drugi studyjny album o nazwie Hide. "Spank" z Tai oraz Bart B More, czy Chronicle Of A Fallen Love z wokalistką Gretą Svabo Bech. Niestety mimo tak wielu singli remiksów czy znanych nazwisk na płycie, album nie odniósł tak wielkiego sukcesu jak Romborama.

    Dyskografia

    Minialbumy

    • 2008 - Rombo
    • 2008 - Cornelius

    Albumy długogrające

    • 2009 - Romborama
    • 2013 - Hide

    Koncerty w Polsce

    • W 2008 zagrali na drugich urodzinach Sorry Ghettoblaster w Klubie 55 w Warszawie.
    • The Bloody Beetroots 'Death Crew 77' 4 czerwca 2010 zagrali koncert na festiwalu Selector Festival w Krakowie.
    • Na zaproszenie magazynu .LIVELIFE The Bloody Beetroots 'Death Crew 77' 9 września 2011 zagrali koncert w warszawskiej Stodole.

    W ramach Freeform Festival zagrali 12 października 2012 w Warszawie

    W 2013 zagościli na festivalu ELECTROCITY w Lubiążu, który odbył się 14 sierpnia .

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform