Die Hölle Muss Warten

Eisbrecher

  • Eisbrecher - niemiecki zespół rockowo-elektroniczny, należący do nurtu Neue Deutsche Härte, powstał w 2003 roku.

    "Eisbrecher" oznacza po niemiecku "Lodołamacz". W utworach tego zespołu często pojawiają się słowa związane z lodem lub żeglugą, jak np. „Es wird kalt” („Robi się zimno”). Na koncertach lider zespołu, Alexander "Alexx" Wesselsky, ubrany jest zazwyczaj w stroje militarne lub marynistyczne. "Alexx" w latach 1995-2003 był wokalistą grupy Megaherz w której grał również Jochen "Noel Pix" Seibert w latach 1998-2001. Obaj są teraz w Eisbrecher.

    Muzycznie Eisbrecher przypomina takie grupy jak Rammstein, Oomph! i Megaherz choć jest w nim więcej elektroniki.

    Członkowie zespołu

    • Alexander "Alexx" Wesselsky - wokal
    • Jochen "Noel Pix" Seibert - gitara elektryczna, programowanie
    • Jürgen Plangger - gitara elektryczna
    • Olli Pohl - gitara basowa
    • René - perkusja (jako support w występach na żywo)

    Dyskografia

    • Eisbrecher (2004)
    • Antikörper (2006)
    • Sünde (2008)
    • Eiszeit (2010)
    • Die Hölle muss Warten (2012)
    • Schock (2015)

    Single

    • Mein Blut (2003)
    • Fanatica (2003)
    • Schwarze Witwe (2004)
    • Leider (2006)
    • Vergissmeinnicht (2006)
    • Kann denn Liebe Sünde sein? (2008)
    • Eiszeit (2010)
    • Verrückt (2012)
    • Die Hölle muss warten (2012)
    • Miststück 2012 (2012)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform