Laurent Wolf feat. Eric Carter

  • Laurent Wolf (ur. w 1971 w Tuluzie) – francuski DJ i producent muzyki house i elektronicznej.

    Karierę rozpoczął w 1992, kiedy to stał się jednym z głównych rezydentów paryskiego klubu Le Queen. W połowie lat 90. zaangażował się w produkcję house'owych projektów House Train i House Scream. Największą popularność przyniósł mu singiel "No Stress" z 2008, który znalazł się na pierwszym miejscu francuskiej listy przebojów.

    Dyskografia

    Albumy

    • "Le Privé" (2001)
    • "Sunshine Paradise" (2003)
    • "Positiv Energy" (2004)
    • "Afrodynamic" (2004)
    • "Hollyworld" (2006)
    • "Wash My World" (2008)
    • "Ritmo Dynamic" (2009)

    Single

    • "House Train" (1995)
    • "Saxo" (2003)
    • "Calinda" (2003)
    • "Another Brick" (2006)
    • "No Stress" (2008)
    • "Wash My World" (2008)
    • "Seventies" (2009)
    • "Explosion" (2009)
    • "I Pray" (2009)
    • "Walk The Line" (vs. Johnny Cash) (2009)
    • "Survive" (2010)
    • "2012 : Not the end of the world" (2010)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform