Your Rain

Exilia

  • Exilia – włoski zespół metalowy, powstały w 1998 w Mediolanie.

    Główny człon grupy stanowią wokalistka Masha oraz gitarzysta Elioalien, którzy współpracują od 1998. W 2000 zadebiutowali płytą Rightside Up. Rok później dołączyli do nich basista Random i perkusista Ge.

    Po wydaniu w 2003 EP Underdog podpisali kontrakt z G.U.N. Records (mającym pieczę m.in. nad Guano Apes, Oomph!, Him). W maju 2004 ukazała się płyta Unleashed, którą promował klip `Stop Playing God`.

    Skład zespołu

    • Masha Mysmane – wokal
    • Aimer – gitara
    • Marco Valerio – gitara basowa
    • Robb Iaculli – perkusja

    Źródło

    Byli członkowie

    • Andrea Ge – perkusja
    • Elio Alien – gitara[1]

    Dyskografia

    Albumy

    • Rightside Up (2000)
    • Unleashed (2004)
    • Nobody Excluded (2006)
    • My Own Army (2009)
    • Naked (2010)
    • Decode (2012)[1]

    Single/EP

    • Underdog EP (2003)
    • Stop Playing God (2004)
    • Coincidence (2004)
    • Can't Break Me Down (2005)
    • Your Rain (2006)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform