Dangerous

Deep Insight

  • Deep Insight - fiński zespół rockowy założony w 2002 roku z inicjatywy Jukki Nikunena i Johannesa Ylinena. Po kilku tygodniach do zespołu dołączyli kuzyni Joachim Kiviniemi oraz Kaj Kiviniemi. Deep Insight jako jeden z nielicznych zespołów w ciągu 2,5 roku zagrał ponad 130 koncertów 12 krajach, m.in. w Polsce.

    W roku 2003 grupa przystąpiła do nagrywania albumu Ivory Tower zawierającego mieszankę amerykańskiego rocka ze skandynawskimi klimatami. Kolejny album "Red Lights, White Lines" został nagrany w 2004 roku przy współpracy Jensa Borgena (Katatonia, Lamberetta) oraz Jonasa Olssona (Callisto). Album ukazał się w fińskich sklepach 3 września 2004 roku.

    Skład zespołu

    • Jukka Nikunen - wokal
    • Johannes Ylinen - gitara
    • Ville Kinaret - perkusja
    • Jore Rantalainen - gitara basowa

    Dyskografia

    • "Julia" EP - 2002
    • "Ivory Tower" - 2003
    • "Zebras on the Wall" singiel - 2003
    • "Red Lights, White Lines" - 2004
    • "Itch" singiel - 2004
    • "Red Lights White Lines" - re-edycja - 2005
    • "Hurricane Season" singiel - 2005
    • "One Minute Too Late" - 2006
    • "New Day" singiel - 2006
    • "Sucker for Love" - 2009
    • "Rock with My Band" singiel - 2009

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform