Foxy Shazam

  • Foxy Shazam – amerykański zespół rockowy z Cincinnati, Ohio, założony w 2004 roku.

    Historia

    Rodzice założyciela i wokalisty, Erica Nally, mimo iż nie należeli do majętnych, w pełni popierali zainteresowania muzyczne syna i wyposażyli zespół w tanie gitary i wzmacniacze, zawożąc też na festiwal rodzinny "Thunderbird")

    Jak tłumaczy wokalista Eric Nally, który jako jeden z nielicznych białych chłopców uczęszczał, do niemal w całości, murzyńskiego liceum, nazwa "Foxy Shazam" oznaczała, w slangu, po prostu "fajne buty".

    Muzycy

    Aktualny skład zespołu

    • Eric Sean Nally - wokal
    • Loren Daniel Turner - gitara
    • Daisy - gitara basowa
    • Schuyler Vaughn White - instrumenty klawiszowe
    • Alex Nauth- trąbka, dodatkowy wokal
    • Aaron McVeigh - perkusja

    Byli członkowie

    • Skylyn Ohlenkamp - gitara basowa
    • Joseph Halberstadt - perkusja
    • Elijah Rust - perkusja
    • Jon Sims - perkusja
    • Ryan Hogle - gitara (podczas koncertów)
    • Baron Davis - instrumenty klawiszowe (podczas koncertów)
    • Jamison Pack - perkusja
    • Teddy Aitkins - perkusja

    Dyskografia

    • The Flamingo Trigger (2005)
    • Introducing (2008)
    • Foxy Shazam (2010)
    • The Church of Rock and Roll (2012)
    • Gonzo (2014)

    Wideografia

    • 2008 A Dangerous Man [5]
    • 2010 Unstoppable[6]
    • 2010 Oh Lord[7]

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform