Via da te (videoclip)

Ambra Angiolini

  • Ambra Angiolini (ur. 22 kwietnia 1977 w Rzymie) – włoska prezenterka telewizyjna, piosenkarka i aktorka.

    Karierę zaczęła w wieku 15 lat od udziału w drugiej edycji konkursu Non è la Rai. Jako piosenkarka debiutowała w 1994 roku albumem T'appartengo.

    Dyskografia

    • 1994 - T'appartengo
    • 1996 - Angiolini
    • 1997 - Ritmo vitale
    • 1999 - In canto

    Filmografia

    • 2000 − Maria Magdalena jako Salome

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform