DJ Abdel

  • DJ Abdel (wł. Abdel Lamriq) – francuski DJ pochodzący z Maroko.

    Biografia

    DJ Abdel urodził się w Casablance, w dzielnicy Burgundii. Był członkiem Black Blanc Beur. W Nowym Jorku poznał Cut Killera, z którym później współpracował. Pracował także dla kilku stacji radiowych, jako DJ z własnym show. Jego styl muzyczny to mieszanka hip-hopu, funk i R'n'B, zgodnie z jego gustem muzycznym. W październiku 2007 roku brał udział we francuskiej Star Academy TF1 jako oficjalny DJ, a także podczas Miss Francji w 2008 roku.

    Dyskografia

    Kompilacje

    • 1999 Collectif Rap 2 (mixé par DJ Abdel et DJ Djel)
    • 2000 R'n'B 2000 International (mixé par Cut Killer et DJ Abdel)
    • 2001 A L'ancienne Volume 1
    • 2002 A L'ancienne Volume 2
    • 2011 Evolution 2011

    Single

    • 2002 Let's Boogie
    • 2003 Funky Cops
    • 2011 C'est Ma Life (feat. Soprano)
    • 2011 Funk You (feat. Mister You)
    • 2011 Donnez-Nous De La Funk (feat. Wati Funk)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform