Debbie Gibson

  • Debbie Gibson, właściwie Deborah Ann "Debbie" Gibson (ur. 31 sierpnia 1970 w Nowy Jorku) – amerykańska piosenkarka, autorka tekstów, producentka muzyczna oraz aktorka.

    W 1988 roku w wieku 17 lat została ogłoszona najmłodszą artystką, która napisała, wykonała i wyprodukowała singiel znajdujący się na 1. miejscu listy Billboard Hot 100. Była to piosenka "Foolish beat".

    Dyskografia

    Albumy

    • Out of the Blue (1987)
    • Electric Youth (1989)
    • Anything Is Possible (1990)
    • Body Mind Soul (1993)
    • Think with Your Heart (1995)
    • Deborah (1997)
    • M.Y.O.B. (2001)
    • Colored Lights: The Broadway Album (2003)
    • Ms. Vocalist (2010)

    Filmografia

    Filmy

    • 1984: Pogromcy duchów jako Solenizantka w Tavern on the Green
    • 1986: The Manhattan Project
    • 1986: Sweet Liberty
    • 1999: My Girlfriend's Boyfriend jako Melissa Stevens
    • 2001: Wedding Band
    • 2001: Soulkeeper
    • 2004: Celeste w Nowym Jorku jako Monica
    • 2006: Coffee Date
    • 2007: Ciała/przeciwciała jako Opiekunka społeczna
    • 2009: Mega Shark Versus Giant Octopus
    • 2011: Mega Python vs. Gatoroid
    • 2012: Rock of Ages jako Wykonawczyni rockowa
    • 2014: Mega Shark Versus Mecha Shark

    Telewizja

    • 1991: Beverly Hills, 90210; Odcinek: "East Side Story"
    • 1991: Street Justice
    • 1995: Krok za krokiem jako Christi Rose
    • 1995: Kidsongs; Odcinek: "Fun With Manners"
    • 2002: That '80s Show jako Janice
    • 2000: Maggie Bloom jako Maggie Bloom
    • 2003: American Juniors
    • 2006: Skating with Celebrities
    • 2008: Rita daje czadu jako Cindy Schotz
    • 2010: Celebrity Ghost Stories
    • 2012: Celebrity Apprentice
    • 2014: The Music in Me TV movie, UPTV

    Bibliografia

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform