Antoine Clamaran

  • Antoine Clamaran (ur. 1964 w Villeurbanne) – francuski DJ tworzący i remiksujący muzykę z gatunku house i dance.

    W 1992 roku wydał singiel I 've got music in me który sprzedał się w samej Francji w nakładzie 100,000 kopii. Następnie stworzył remiksy Oxygène Jeana Michela Jarre'a, Party time Glorii Estefan i You spin me round Dead or Alive. Kolejnym sukcesem była produkcja trzech singli pod pseudonimem Omega: Dreaming Of A Better World, Peace & Harmony oraz The Mission, które zdobyły status złotej płyty we Francji (250,000 kopii) ale nie były sprzedawane poza jej granicami. W 1999 wydał kolejne single : Do The Funk, Get Up. Obecnie pracuje nad nową płytą hiszpańskiej piosenkarki Soraya Arnelas.

    Wybrana dyskografia

    • Release Yourself, 2003
    • Let's Get Together, 2005
    • Take Off, 2005
    • The Best of Antoine Clamaran - Inside, 2007
    • Spotlight, 2009

    Single

    • 2000: What!
    • 2002: Release Yourself
    • 2004: Feel It
    • 2005: Let's Get Together
    • 2005: Take Off
    • 2006: Keep On Tryin'
    • 2007: Give Some Love
    • 2008: One Week In Colombia
    • 2008: Get Down
    • 2008: One Night In Tunis
    • 2008: Cancun Paradise
    • 2009: Gold (feat. Shamel Shepard)
    • 2009: Reach For The Stars (feat. Annie C)
    • 2009: When The Sun Goes Down (feat. Mazaya)
    • 2010: Live your dreams (feat. Soraya)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform