Las Noches Que No Mueren

La Oreja de Van Gogh;Ruben Pozo

  • La Oreja de Van Gogh (hiszp. Ucho van Gogha) - hiszpański zespół pop, powstały w 1996 roku w San Sebastián.

    W skład zespołu wchodzą: Pablo Benegas, Álvaro Fuentes, Xabi San Martín, Haritz Garde i Leire Martínez, która zastąpiła w 2008 poprzednią wokalistkę Amaię Montero.

    Dyskografia

    • 1998: Dile al sol
    • 2000: El viaje de Copperpot
    • 2003: Lo que te conté mientras te hacías la dormida
    • 2006: Guapa/Más Guapa
    • 2008: A las Cinco en el Astoria
    • 2011: Cometas por el cielo
    • 2003: La Oreja de Van Gogh - Gira 2003
    • 2004: París (Lo Que Te Conté Mientras Te Hacías la Dormida French edition)
    • 2006: LOVG 1996-2006
    • 2008: LOVG - Grandes éxitos
    • 2009: Nuestra Casa a la Izquierda del Tiempo

    Filmografia

    • 1999: Dile al sol - VHS
    • 2002: El viaje de Copperpot - VHS & DVD
    • 2003: Lo que te conté mientras te hacías la dormida, Gira 2003 CD+DVD
    • 2010: Un viaje al mar muerto

    Trasy koncertowe

    • 1998/1999 — Tour Dile al sol (wspólnie z "Los Piratas" i "Hombres G")
    • 2001/2002 — Tour El viaje de Copperpot
    • 2003 — Gira Movistar Activa (wspólnie z El Canto del Loco)
    • 2003/2005 — Tour Lo que te conté mientras te hacías la dormida
    • 2006/2007 — Gira Guapa
    • 2007 — Gira LKXA (wraz z Dover i Coti)
    • 2009/2010 — Tour A las cinco en el Astoria
    • 2009 — Juntos e Inolvidable Tour (wspólnie z zespołem Reik, tylko w Meksyku)
    • 2011/2012 - Tour Cometas por el cielo
    • 2014 - Gira América 2014

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform