Jesus Jones

  • Jesus Jones - brytyjska grupa rockowa, założona w 1986 w hrabstwie Wiltshire. Nagrywała pod koniec lat 80., w latach 90. XX wieku i pierwszych latach XXI wieku. Ich najbardziej znany przebój to "Right Here, Right Now". wykorzystywany obecnie do kampanii promocyjnych. Członkami grupy są: Mike Edwards (ur. 22 czerwca 1964) - wokal, gitara, keyboard, Jerry De Borg (ur. 30 października 1960) - gitara, Al Doughty (ur. 31 stycznia 1966) - gitara basowa, Iain Baker (ur. 29 września 1965) - keyboard, programowanie, Gen (ur. 23 kwietnia 1964) - perkusja, dodatkowa perkusja.

    Dyskografia

    • Liquidizer (1989)
    • Doubt (1991)
    • Perverse (1993)
    • Already (1997)
    • London (2001)
    • Culture Vulture EP (2004)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform