I Can't Look At Your Skin

Graham Coxon

  • Graham Coxon (ur. 12 marca 1969 w Rinteln w zachodnich Niemczech) - gitarzysta, wokalista i założyciel zespołu Blur. Uważany za jednego z najzdolniejszych gitarzystów Wielkiej Brytanii. Rozstał się z zespołem w 2002 r. tuz przed wydaniem w 2003 r. albumu "Think Tank". W 1998 roku wydał swój pierwszy solowy album zatytułowany The Sky Is Too High. Po odejściu z Blur kontynuował karierę solową. W 2009 r. powrócił do zreaktywowanego zespołu.

    Dyskografia

    • The Sky Is Too High (1998)
    • The Golden D (2000)
    • Crow Sit on Blood Tree (2001)
    • The Kiss of Morning (2002)
    • Happiness in Magazines (2004)
    • Love Travels at Illegal Speeds (2006)
    • The Spinning Top (2009)
    • A+E (2012)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform