GZA

  • Gary Grice, pseud. art. GZA (wymowa IPA: /ˈdʒɪzə/) oraz The Genius (ur. 22 sierpnia 1966, na Brooklynie w Nowym Jorku.

    Steve Huey z portalu muzycznego AllMusic napisał o nim "jeden z najlepszych autorów tekstów w latach 90.".

    Dyskografia

    • Words from the Genius (1991)
    • Liquid Swords (1995)
    • Beneath the Surface (1999)
    • Legend of the Liquid Sword (2002)
    • Pro Tools (2008)
    • Dark Matter (2015)
    • Grandmasters (z DJ Muggs) (2005)

    Bibliografia

    • Robert Diggs, Chris Norris: The Wu-Tang Manual. Stany Zjednoczone: Riverhead, 2005. ISBN 1-59448-018-4.

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform