Deine Freunde

  • Deine Lakaien – niemiecki duet muzyczny, tworzony przez wokalistę Alexandra Veljanova i kompozytora klasycznego, pianistę i perkusistę Ernsta Horna. W ich muzyce widoczne są elementy darkwave, elektroniki, industrialu oraz gothic rocka. Zespół istnieje od 1985 roku.

    Nazwa zespołu (oznaczająca po polsku Twoi lokaje) została zaczerpnięta z jednej z piosenek Einstürzende Neubauten Die genaue Zeit ("Auch Lakaien haben Taktgefühl" – "Również lokaje mają poczucie taktu")

    Dyskografia

    Albumy

    • First Album/Same (1986)
    • 2nd Star (1991, EP)
    • Dark Star (1991)
    • Dark Star Live (1992, live)
    • Forest Enter Exit (1993)
    • Acoustic (1995, live)
    • Forest Enter Exit 'Live' (1995, live)
    • Winter Fish Testosterone (1996)
    • Kasmodiah (1999)
    • White Lies (2002)
    • Live in Concert (2003, live)
    • 1987 - The Early Works (2003)
    • April Skies (2005)
    • 20 Years Of Electronic Avantgarde (2007, live)
    • Indicator (2010)
    • Acoustic II (2013, live)
    • Crystal Palace (2014)

    Single

    • Into My Arms (1999, singel + video)
    • Return (1999, singel)
    • Generators (2001, singel + video)
    • Where You Are/In The Chains Of CD #1 (2002, singel)
    • Where You Are/In The Chains Of CD #2 (2002, singel)
    • Over And Done (2005, singel)
    • Gone (2010, singel)
    • Farewell / When The Winds Don’t Blow (2014, singel)

    Wideografia

    • Mindmachine (1994, EP/VHS)
    • First Decade (1996, video)
    • Live in Concert (2003, DVD z koncertu)[2]
    • The Concert That Never Happened Before (2006, DVD z koncertu)
    • 20 Years Of Electronic Avantgarde (2007 , DVD z koncertu)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform