Lou Doillon

  • Lou Doillon (ur. 4 września 1982 w Neuilly-sur-Seine) – francuska aktorka, modelka i piosenkarka.

    Lou Doillon jest córką reżysera Jacques'a Doillona i Jane Birkin. Jej przyrodnie siostry to aktorka Charlotte Gainsbourg (ur. 1971) i fotografka Kate Barry (1967-2013).

    Była modelką domu mody Givenchy i pozowała do kalendarza Pirelli.

    Filmografia

    • 2010: Gigola jako Gigola
    • 2007: Boxes jako Camille
    • 2007: Go Go Tales jako French
    • 2006: Siostry syjamskie (Sisters) jako Angelique Tristiana
    • 2005: La Vida perra de Juanita Narboni jako Helena Narboni
    • 2005: Szepty w mroku (Saint Ange) jako Judith
    • 2003: The Private Life of Samuel Pepys jako Elizabeth Pepys
    • 2002: Letni zawrót głowy (Embrassez qui vous voudrez) jako Emilie
    • 2002: Blanche jako Blanche de Perrone
    • 2001: Nana, to ja (Nana) jako Nana
    • 2001: Carrément à l'Ouest jako Fred
    • 2000: Scénario sur la drogue
    • 2000: Mamirolle jako Delphine
    • 1999: Mauvaises fréquentations jako Olivia
    • 1998: Trop (peu) d'amour jako Camille
    • 1987: Kung-Fu master jako Lou

    Dyskografia

    • Places (2012)[1]

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform