Straight Sun

Orbital

  • Orbital - brytyjski zespół tworzący muzykę elektroniczną. Założony w 1989 przez braci Paula i Phila Hartnoll. Ze względu na różnicę zdań co do dalszej drogi zespołu, został on po 15 latach działalności rozwiązany w 2004 roku, choć nadal obaj artyści nierzadko grywają wspólne koncerty.

    Dyskografia

    Albumy

    • Green Album (1991)
    • Brown Album (1993)
    • Snivilisation (1994)
    • In Sides (1996)
    • Event Horizon (muzyka do filmu) (1997)
    • The Middle of Nowhere (1999)
    • The Altogether (2001)
    • Work (kolekcja 1989-2002) (2002)
    • Octane (muzyka do filmu) (2003)
    • Blue Album (2004)
    • Halcyon (2005)
    • Orbital 20 (2009)
    • Wonky (2012)

    Single

    • Chime (1990)
    • Omen (1990)
    • Satan (III EP) (1991)
    • Midnight/Choice (1991)
    • Mutations (1992)
    • Radiccio (1992)
    • Lush (1993)
    • Peel Session/Diversions (1994)
    • Are We Here? (1994)
    • Belfast/Wasted (1995)
    • Times Fly (1995)
    • The Box (1996)
    • Satan Live/Satan Spawn (1996)
    • The Saint (1997)
    • Style (1999)
    • Nothing Left (1999)
    • Beached (2000)
    • Funny Break (One is Enough) (2001)
    • Illuminate (2001)
    • Rest (2002)
    • Play (2002)
    • One Perfect Sunrise/You Lot (2004)

    Linki zewnętrzne

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform