RimK

  • Rim'K, właściwie Abdelkarim Brahmi-Benalla (ur. 21 czerwca 1978) – francuski raper pochodzenia algiersko-kabylskiego. Jest członkiem grupy 113 oraz bardzo popularnej we Francji grupy Mafia K1 Fry.

    Na scenie muzycznej jest aktywny od 1994 roku.

    Dyskografia

    Solo

    • 2004: L'Enfant du pays
    • 2007: Famille Nombreuse
    • 2009: Maghreb United

    Albumy zespołowe

    • 1998: Ni Barreaux, Ni Barrières, Ni Frontières (EP) (113)
    • 1999: Les Princes De La Ville (113)
    • 2002: 113 Fout La Merde (113)
    • 2003: 113 Dans L'urgence (113)
    • 2003: La Cerise Sur Le Ghetto (Mafia K'1 fry)
    • 2005: 113 Degrés (113)
    • 2006: Illégal Radio (hosted by 113)
    • 2007: Jusqu'à la mort (Mafia K'1 fry)
    • 2007: Jusqu'à la mort réédition (Mafia K'1 fry)
    • 2010: Universel (113)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform