Alleinesein [Alternative Version]

Peter Heppner

  • Peter Heppner (ur. 1967 w Hamburgu) - niemiecki wokalista.

    Razem z Markusem Reinhardtem i Pompejo Ricciardim stworzył w 1987 roku zespół o nazwie Wolfsheim. Współpracował z wieloma artystami, takimi jak Paul van Dyk, Schiller, Goethes Erben czy Joachim Witt.

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 2008 - Solo
    • 2012 - My heart of Stone

    Kolaboracje

    • 2010: z Nena, singiel Haus Der Drei Sonnen
    • 2006: z Schiller, DVD Tagtraum
    • 2006: Vielleicht z Jose Alvarez-Brill, płyta Alvarez Presents Zeitmaschine Remixed
    • 2005: z Paul van Dyk, singiel Wir sind Wir
    • 2005: z Milu, płyta No Future in Gold
    • 2004: z Milu, singiel Aus Gold
    • 2004: z Schiller, DVD Live ErLeben
    • 2004: z Paul van Dyk, płyta ReReflexions
    • 2004: z Paul van Dyk, singiel Wir sind wir
    • 2004: z Schiller, DVD Leben
    • 2004: z Schiller, singiel Leben...I Feel You
    • 2003: z Schiller, płyta Leben (status Złotej Płyty w Niemczech)
    • 2001: z Alice2, płyta Brave New World
    • 2001: z Goethes Erben, płyta Nichts bleibt wie es war
    • 2001: z Goethes Erben, singiel Glasgarten
    • 2001: z Schiller, płyta Weltreise (status Złotej Płyty w Niemczech)
    • 2001: z Schiller, singiel Dream Of You (Echo-niem. odpowiednik dla brytyjskiej Grammy: Nationaler Dance Act Schiller z Heppner)
    • 2000: z Heal Yourself Projekt, singiel Heal Yourself (Projekt dla Nordoff/Robbins Stiftung)
    • 2000: z Umbra Et Imago, płyta Mea Culpa
    • 1998: z Joachim Witt, płyta Bayreuth I
    • 1998: z Joachim Witt, singiel Die Flut (status Platynowej i Złotej Płyty w Niemczech)
    • 1996: z Umbra Et Imago, płyta Mystica Sexualis
    • 1993: z Umbra Et Imago, płyta Infantile Spiele
    • 1992: z Girls Under Glass, płyta Darius

    Single

    • 2008: singiel Alleinesein
    • 2012: singiel Meine Welt

    Z zespołem Wolfsheim

    Albumy studyjne

    • 2003: Casting Shadows (status Platynowej i Złotej Płyty w Niemczech)
    • 1999: Spectators (status Złotej Płyty w Niemczech)
    • 1997: Hamburg-Rom
    • 1996: Dreaming Apes
    • 1995: 55578
    • 1993: Popkiller
    • 1992: No Happy View

    Single

    • 2004: Blind -piosenka do filmu Erbsen auf Halb Sechs (Lars Büchel)-
    • 2003: Find You're Here
    • 2003: Kein Zurück (status Złotej Płyty w Niemczech)
    • 1999: Sleep Somehow -Vinyl only-
    • 1999: Künstliche Welten
    • 1998: It's Hurting for The First Time -piosenka do filmu Liebe Deine Nächste (Detlev Buck)-
    • 1998: Once In a Lifetime
    • 1996: A New Starsystem Has Been Explored
    • 1995: Closer Still
    • 1994: Elias
    • 1993: Now I Fall
    • 1992: Thunderheart
    • 1992: It's Not Too Late
    • 1991: The Sparrows And The Nightingales

    DVD

    • 2002: Kompendium

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform