Ring Of Fire

H-Blockx

  • H-Blockx – niemiecki zespół rockowy założony na początku lat 90. XX wieku, działający do dziś. Zespół jako jeden z pierwszych zaczął łączyć ostry rock z hip-hopem, stając się inspiracją dla m.in. Linkin Park.

    Skład zespołu

    Obecni członkowie

    • Henning Wehland: śpiew, gitara (Od 1990)
    • Stephan "Gudze" Hinz – bas (1998-2003,Od 2007)
    • Tim Tenambergen: gitara (Od 1990)
    • Steffen Wilmking: perkusja (1999-2001, od 2003)

    Byli członkowie

    • Dave Gappa: śpiew (1992-2000,2003-2005)
    • Fabio Trentini: bas (1990-1998,2003-2007)
    • Christop "Mason" Maass: perkusja (1990-1997)
    • Marco Minnemann: perkusja (1998-1999)
    • Martin "Dog" Kessler: perkusja (2001-2003)

    Dyskografia

    Albumy

    • 1994 – Time to Move
    • 1996 – Discover My Soul
    • 1998 – Fly Eyes
    • 1999 – Bang Boom Bang O.S.T.
    • 2002 – Get in the Ring
    • 2002 – Live
    • 2004 – No Excuses
    • 2004 – More than a Decade: The Best of H-Blockx
    • 2007 – Open Letter to a Friend
    • 2012 - HBLX

    Single

    • 1993 – Risin´ High
    • 1994 – Move
    • 1994 – Little Girl
    • 1996 – How Do You Feel
    • 1996 – Step Back
    • 1998 – Fly
    • 1998 – Take Me Home
    • 2001 – C'mon
    • 2002 – The Power
    • 2004 – Leave Me Alone
    • 2004 – Celebrate Youth
    • 2007 – Countdown to Insanity
    • 2012 - Can't Get Enough
    • 2012 - Hi Hello

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform