Brian McFadden

  • Brian Nicholas McFadden (ur. 12 kwietnia 1980 roku w Dublinie) – irlandzki wokalista. W latach 90. rozpoczął karierę w zespole Westlife (wcześniejszym Westside). Razem z Westlife nagrał 5 studyjnych albumów, z których powstało 12 wielkich hitów. Wtedy zmienił imię na Bryan. 9 marca 2004 odszedł z zespołu.

    Kariera solowa

    Jako solista wydał album "Irish Son" (premiera światowa 29 listopada 2004, a polska 3 grudnia 2004). Pierwszym singlem do płyty był "Real to Me", a drugim był duet z Deltą Goodrem "Almost Here". W 2008 roku powrócił z nowym albumem Set in Stone, który promowały single "Like only a woman can" oraz "Twisted".

    Życie prywatne

    5 stycznia 2002 roku ożenił się z Kerry Katona. Mają dwie córki - Molly (ur. 31 sierpnia 2001) i Lilly Sue (ur. 3 lutego 2003. We wrześniu 2004 roku ogłosili separację, a w grudniu 2006 roku wzięli rozwód. W kwietniu 2011 roku, po 6 latach znajomości i 4 latach narzeczeństwa, rozstał się z Deltą Goodrem. Obecnie zaręczony z modelką Vogue Williams.

    Dyskografia

    albumy

    • 2004: Irish Son
    • 2008: Set in Stone
    • 2010: Wall Of Soundz

    single

    • 2004: Real to Me
    • 2004: Irish Son
    • 2005: Almost Here (z Deltą Goodrem)
    • 2005: Demons
    • 2006: Everybody's Someone (z LeAnn Rimes)
    • 2007: Like Only a Woman Can
    • 2008: Twisted
    • 2008: Everything But You
    • 2010: Just Say So (z Kevinem Rudolfem)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform