Shaka Ponk

  • Shaka Ponk (także w skrócie SHK PNK) – francuska grupa muzyczna założona w 2004 roku, grająca muzykę będącą połączeniem rocka, funk oraz hip-hopu. Teksty pisane są w językach angielskim, francuskim oraz hiszpańskim. 24 marca 2006 wydali pierwszy album: Loco Con Da Frenchy Talkin.

    Dyskografia

    • Hyppie Monkey (EP, 2 grudnia 2005)
    • Loco Con Da Frenchy Talkin (24 marca 2006)
    • Bad Porn Movie Trax (2009)
    • The Geeks and the Jerking Socks (2011)
    • The White Pixel Ape (2014)
    • The Black Pixel Ape (2014)

    Single

    • Fonk Me (17 marca 2006)
    • How We Kill Stars (2009)
    • Do (2009)
    • Let's Bang (2011)
    • My Name Is Stain (2011)
    • Palabra Mi Amor (2012)
    • I'm Picky (2012)
    • Altered Native Soul (2014)
    • Wanna Get Free (2014)
    • Scarify (2014)
    • Story O' My LF (2014)

    Członkowie

    Obecny skład

    • Frah – wokal (od 2004)
    • C. C – gitara (od 2004)
    • Steeve – instrumenty klawiszowe (od 2004)
    • Mandris – gitara basowa (od 2008)
    • Ion – perkusja (od 2008)
    • Samaha Sam – wokal (od 2011)
    • Goz – animowana małpa występująca w teledyskach oraz na koncertach, uważany za jednego z członków zespołu

    Byli członkowie

    • Thias -gitara basowa (2004-2008)
    • Bobee O.D – perkusja (2004-2008)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform