Why Should I Love You

Des'ree

  • Des'ree, właściwie Desiree Weeks (ur. 30 listopada 1968 w Londynie) – brytyjska wokalistka popowo-soulowa pochodzenia barbadoskiego.

    Jej rodzice przenieśli się z Barbadosu we wczesnych latach 60. Jako 14-latka zdecydowała poświęcić swoje życie karierze muzycznej. Dzięki dużemu zbiorowi płyt rodziców wcześnie poznała takie muzyczne style, jak jazz, reggae, calypso i gospel. Jako autorka zaczynała od pisania wierszy i dopasowywania do nich melodii. Pierwszy album "Mind Adventures" nagrała w 1992. Potem były kolejne płyty: "I Ain't Movin'" (1994), "Supernatural" (1998) oraz "Dream Soldier" (2003), promowany przez singel "It's OK".

    Dyskografia

    Albumy

    • Mind Adventures 1992
    • I Ain't Movin' 1994
    • Supernatural 1998
    • Endangered Species (The Best of Des'ree) 2000
    • Dream Soldier 2003

    Single

    • 1992 – Feel So High
    • 1992 – Mind Adventures
    • 1992 – Why Should I Love You
    • 1993 – Delicate (gościnnie Sananda Maitreya)
    • 1994 – You Gotta Be
    • 1994 – I Ain't Movin
    • 1994 – Little Child
    • 1997 – Kissing You
    • 1998 – Fire (gościnnie Babyface)
    • 1998 – Life
    • 1998 – What's Your Sign?
    • 1998 – Best days
    • 1998 – God only knows
    • 2003 – It's Okay
    • 2003 – Why?

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform