Nadia Ali

  • Nadia Ali Urdu:نادیہ علی (ur. 3 sierpnia 1980 w Libii) – amerykańsko-pakistańska piosenkarka.

    Rodzice piosenkarki pochodzą z Pakistanu, dlatego posiada obywatelstwo pakistańskie. Wraz z rodziną przeprowadziła się do Stanów Zjednoczonych i osiadła na stałe w Nowym Yorku w dzielnicy Queens. Profesjonalną karierę rozpoczęła w 2001 roku wraz z Markusem Moserem, z którym tworzyli duet iiO. Od 2005 roku jednak rozpoczęła karierę solową. Razem z iiO wydała album pod tytułem Poetica. Solowy album Embers wydała w 2009 roku.

    Dyskografia

    Albumy

    • Poetica (2006)
    • Embers (2009)

    Single (w grupie IIO)

    • Rapture (2002)
    • At The End (2002)
    • Smooth (2003)
    • Runaway (2004)
    • Kiss You (2005)
    • Is It Love (2006)

    Single (kariera solowa)

    • Who Is Watching? (feat. Armin van Buuren) (2005)
    • Crash and Burn (2008)
    • Love Story (2009)
    • Fine Print (2009)
    • Fantasy (2010)
    • Try (feat. Schiller) (2010)
    • Rapture (feat. Avicii) (2011)
    • Call My Name (with Sultan & Ned Shepard) (2011)
    • Free To Go (with Alex Sayz) (2011)
    • Feels So Good (feat. Armin van Buuren) (2011)
    • Pressure (feat. Starkillers & Alex Kenji) (2011)
    • Rolling The Dice (with Sander van Doorn & Sidney Samson) (2011)
    • Beleve It (feat. Spencer & Hill) (2011)
    • Keep It Coming (with Starkillers) (2012)
    • This Is Your Life (with EDX) (2012)
    • Must Be The Love (Arty, Nadia Ali & BT) (2012)
    • Carry Me (with Morgan Page) (2013)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform