Crystal Waters

  • Crystal Waters (ur. 10 października 1964 w Filadelfii), amerykańska piosenkarka muzyki dance, house i pop-dance. Zadebiutowała w 1991 roku. singlem Gipsy Woman (She's Homeless) który znalazł się na jej debiutanckim albumie Suprise wydanym w tym samym roku. W 2006 roku utwór został zsamplowany przez rapera T.I. do utworu Why You Wanna który pochodzi z albumu King. Współpracowała z włoskim DJ-em Aleksem Gaudino z którym nagrała utwory Destination Unknown (2004) i jego nową wersję Destination Calabria (2007).

    Dyskografia

    • 1991 - Suprise
    • 1994 - Storyteller
    • 1997 - Crystal Waters
    • 1998 - The Best Of Crystal Waters
    • 2001 - Gypsy Woman - The Collection
    • 2001 - 20th Century Masters - The Millenium Collection: The Best Of Crystal Waters

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform