Kimberley Walsh

  • Kimberley Jane Walsh (ur. 20 listopada 1981 w Bradford, Anglia) – brytyjska piosenkarka, aktorka, a także członkini zespołu Girls Aloud.

    W 2002 roku wraz z koleżankami Nadine Coyle, Sarah Harding, Nicola Roberts oraz Cheryl Cole wzięła udział w programie Popstars: The Rivals, który emitowany był w 2002 roku w Wielkiej Brytanii. Po długich zmaganiach dziewczyny ostatecznie wygrały program.

    W 2003 roku dziewczyny wydały album Sound of the underground, który sprzedał się w 300 tys. egzemplarzy i zyskał miano platynowej płyty.

    Wybrana filmografia

    • 2006: Being Frank jako ona sama
    • 2005: Girls Aloud: Home Truths jako ona sama
    • 2004: Ministry of Mayhem jako ona sama
    • 2001: Dream jako Tracy
    • 2000: This Is Personal: The Hunt for the Yorkshire Ripper jako Gillian Oldfield
    • 1999: Loose Women jako ona sama

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform