Right Said Fred

  • Right Said Fred – brytyjska grupa popowa, założona w 1989 w East Grinstead w Anglii przez dwóch braci: Richarda Fairbrassa i Freda Fairbrassa.

    Na początku 1992 roku Brytyjczycy okupowali listy przebojów piosenką "I’m Too Sexy" i osiągnęli rekordowe wyniki jego sprzedaży. 12 lat ich działalności zaowocowało takimi albumami jak: "Up", "Sex & Travel", "Smashing!" oraz "Fredhead". Formacja zdobyła popularność na całym świecie i sprzedała miliony longplayów. Ich muzyka, określana jako dance-pop, jest melodyjna i łatwa w odbiorze. Ostatni longplay zatytułowany "Stand Up" również odniósł spory sukces.

    Dyskografia

    • Up (1992)
    • Sex & Travel (1993)
    • Smashing! (1996)
    • Fredhead (2001)
    • Stand Up (2002)
    • For Sale (2006)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform