Future featuring Trae The Truth

  • Frazier Thompson III (ur. 5 marca 1980 w Houston w stanie Teksas), lepiej znany pod pseudonimami Trae i Trae Tha Truth, amerykański raper. Razem ze swoim kuzynem Z-Ro, są członkami hip-hopowej grupy Screwed Up Click. Trae i Z-Ro, razem z innym kuzynem Dougie D,

    Historia

    Trae wszedł na scenę hip-hopową w 1998 roku, kiedy to wystąpił gościnnie na albumie Z-Ro Look What You Did to Me. W 2003 rozpoczął karierę solową albumem Losing Composure. Później w 2004 roku pojawił się jego drugi album studyjny Same Thing Different Day, a w 2006 Restless, rok później ukazała się płyta Life Goes On, a ostatnio, w 2008 roku The Beginning.

    Trae wdał się w bójkę z raperem o pseudonimie Mike Jones podczas rozdania nagród Ozone Awards w 2008 roku. Później obaj przeprosili za ten incydent.

    Na 2010 rok zapowiedziana jest szósta już, solowa płyta Trae zatytułowana Tha Truth. Płytę zwiastuje singiel Grey Cassette z gościnnym udziałem Buna B i Lil' Keke. W internecie pojawił się także teaser teledysku do tego utworu, reżyserowany przez Rakesha Jacoba. Poza Grey Cassette pojawiły się również I Won't Change gdzie gościnnie możemy usłyszeć Krayzie Bone'a i Twistę, Don't Love Her z udziałem Ludacrisa i Gucci Mane'a, a także Life z Jadakissem.

    Przy nagrywaniu swoich płyt Trae współpracował z takimi artystami jak Bun B, Lil' Keke, Z-Ro, Paul Wall, Chamillionaire, Big Hawk, Pimp C, Devin The Dude, Jadakiss, Slim Thug, Lil' Wayne, Yung Joc czy Spice 1.

    Nagrody i wyróżnienia

    W 2008 Trae został nagrodzony przez burmistrza Houston Billa White'a i członka rady miasta Petera Browna swoim własnym dniem, Dniem Trae, w podziękowaniu za jego zasługi w pracach na rzecz społeczności. Był to pierwszy raz kiedy ten zaszczyt przypadł raperowi. Po raz pierwszy Dzień Trae był obchodzony 22 lipca 2008 roku.

    Internetowa kreskówka

    W listopadzie 2008, do sieci trafił pierwszy odcinek kreskówki zatytułowanej "The Adventures of Trae Tha Truth". Animacja przypomina nieco stylistyką South Park. W pierwszym odcinku traktującym o incydencie na gali Ozone Awards wzięli udział Trae, Grey-D, Jay'ton i Lil' Boss. Do tej pory ukazało się kilka epizodów show, w których wystąpili m.in. Slim Thug i Chamillionaire. Całość można oglądać za pośrednictwem serwisu YouTube.

    Dyskografia

    Albumy solowe

    • 2003: Losing Composure
    • 2004: Same Thing Different Day
    • 2006: Restless
    • 2007: Life Goes On
    • 2008: The Beginning
    • 2010: Tha Truth

    Albumy kolaboracyjne

    • 1999: Rise (z Guerilla Maab)
    • 2000: In the Mist of Guerillas (z Guerilla Maab)
    • 2002: Resurrected (z Guerilla Maab)
    • 2002: Year of the Underdawgs (z Guerilla Maab)
    • 2003: Assholes by Nature (z Z-Ro)
    • 2008: It Is What It Is (z Z-Ro)

    Mixtape'y

    • 2005: Return Of The Streets (with DJ Smallz)
    • 2006: Later Dayz
    • 2006: On The Grind - Southwest General
    • 2006: Dirty South Mixtape 5 (with DJ Static)
    • 2007: Tha Truth Show
    • 2007: Asshole By Nature (with DJ Scream)
    • 2007: I Am Houston (with DJ Chuck T)
    • 2008: The Streets of the South Pt. 1 (with DJ Slim Chances)
    • 2008: The Diary of the Truth
    • 2008: Street's Advocate
    • 2008: The Streets of the South Pt. 2 (with DJ Slim Chances)
    • 2009: Both Sides of the Fence (with Rob G)
    • 2009: Trae Day (with DJ Lil Randy)
    • 2009: The Incredible Truth
    • 2010: Mr. Houston Pt.2 (with DJ Bigga Rankin)
    • 2010: Traebute
    • 2010: Reasonable Drought (with DJ Slim Chances)
    • 2010: Late Night King (with DJ Slim Chances)
    • 2010: Can’t Ban The Truth (with DJ Evil Empire and DJ Folk)
    • 2010: King of the Streets, Vol. 2 (with DJ Slim Chances)
    • 2011: 48 Hours
    • 2012: King of the Streets: Freestyles

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform