Look What You've Done To Me

Boz Scaggs

  • Boz Scaggs, właśc. William Royce Scaggs (ur. 8 czerwca 1944 w Cantonie) – amerykański piosenkarz, gitarzysta, kompozytor i autor tekstów. Sławę przyniósł mu wydany w połowie lat siedemdziesiątych album Silk Degrees (1976), zawierający kilka popularnych przebojów jak "Lido Shuffle", "What Can I Say" (kompozycja wspólna z Davidem Paichem z zespołu Toto), "Lowdown" i balladę "We're All Alone", spopularyzowaną później przez Ritę Coolidge. W początkach swojej kariery występował jako gitarzysta w zespole Steve Miller Band.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1965 – Boz
    • 1969 – Boz Scaggs
    • 1971 – Moments
    • 1971 – Boz Scaggs & Band
    • 1972 – My Time
    • 1974 – Slow Dancer
    • 1976 – Silk Degrees
    • 1977 – Down Two Then Left
    • 1980 – Middle Man
    • 1980 – Hits!
    • 1988 – Other Roads
    • 1994 – Some Change
    • 1997 – Come On Home
    • 1997 – My Time: A Boz Scaggs Anthology
    • 1999 – Fade Into Light
    • 2001 – Dig
    • 2001 – The Lost Concert (live)
    • 2003 – But Beautiful
    • 2004 – Greatest Hits Live DVD/CD
    • 2008 – Speak Low
    • 2013 – Memphis
    • 2015 – A Fool to Care

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform