Pink Houses

Billy Joel feat. John Mellencamp

  • John Mellencamp, John Cougar, Johny Cougar, John Cougar Mellencamp (ur. 7 października 1951 w Seymour, USA) – amerykański wokalista, gitarzysta i autor piosenek. W 2008 r. wprowadzony do Rock and Roll Hall of Fame.

    Dyskografia

    Johny Cougar

    • 1976 Chestnut Street Incident
    • 1978 A Biography

    John Cougar

    • 1980 Nothin’ Matters and What If It Did
    • 1982 American Fool
    • 1983 The Kid Inside

    John Cougar Mellencamp

    • 1983 Uh-Huh
    • 1985 Scarecrow
    • 1987 The Lonesome Jubilee
    • 1989 Big Daddy

    John Mellencamp

    • 1991 Whenever We Wanted
    • 1993 Human Wheels
    • 1994 Dance Naked
    • 1996 Mr. Happy Go Lucky
    • 1998 John Mellencamp
    • 1999 Rough Harvest
    • 2001 Cuttin’ Heads
    • 2003 Trouble No More
    • 2007 Freedom’s Road
    • 2008 Life, Death, Love and Freedom
    • 2010 No Better Than This

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform