Billy Joel feat. Roger Daltrey

  • Roger Harry Daltrey (ur. 1 marca 1944 w Hammersmith w Londynie) − brytyjski wokalista, tekściarz i aktor najbardziej znany jako założyciel i wokalista zespołu The Who. Grał także w wielu filmach i serialach. Jego żoną jest była modelka Heather Taylor.

    W 2006 roku piosenkarz został sklasyfikowany na 17. miejscu listy 100 najlepszych wokalistów wszech czasów według Hit Parader.

    Dyskografia

    • Daltrey (1973)
    • Ride a Rock Horse (1975)
    • One of the Boys (1977)
    • McVicar (1980)
    • Parting Should be Painless (1984)
    • Under a Raging Moon (1985)
    • Can't Wait to See the Movie (1987)
    • Rocks in the Head (1992)

    Wybrana filmografia

    • 1975: Lisztomania jako Franciszek Liszt
    • 1998: Like It Is jako Kelvin

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform