T-Pain feat. B.o.B

  • T-Pain, właściwie Faheem Rasheed Najm (ur. 30 września 1985) – amerykański wykonawca muzyki hip-hop i R&B, producent muzyczny. Wydał trzy albumy solowe.

    Jest znany jako pionier efektu muzycznego Auto-tune, z którego obecnie korzystają m.in. Lil Wayne, Kanye West czy Snoop Dogg. T-Pain znany jest również ze swej ekstrawagancji, która polega na noszeniu oryginalnych kapeluszy, przypominających kształtem cylindry, które jak sam zdradził, robione są na specjalne zamówienie w Londynie. T-Pain dodał, że ma w kolekcji około 300 takich kapeluszy. Jego najnowsza płyta, Thr33 Ringz, jest w całości wyprodukowana przez samego T-Paina. Na krążku pojawili się gościnnie Lil Wayne, Kanye West, Ludacris i Rick Ross. W 2008 roku otrzymał również wraz z Kanye Westem Statuetkę Grammy za utwór "The Good Life" z albumu Westa Graduation.

    Dyskografia

    Mixtape’y

    • No Love Without Pain (2005)
    • Back at It (2006)
    • Here Comes the Pain (2007)
    • The Midas Touch Man (2008)
    • Pr33 Ringz (2008)
    • The T-Wayne Show (wspólnie z Lil Wayne) (2008)
    • T-Train (2009)
    • T-Pain presents The Nappy Boy All Stars Mixtape Volume 1 (2009/2010)
    • Stoic (2013)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform