L'amour toujours (feat. Yass vs. Ski)

Alex C.

  • Alex C., właśc. Alex Jörg Christensen (ur. 7 kwietnia 1967 w Hamburgu) – niemiecki producent muzyczny, kompozytor i DJ. Twórca zespołu muzycznego U96, jeden z prekursorów muzyki techno w Niemczech. Jako producent i kompozytor muzyczny promuje takich wykonawców i zespoły jak Right Said Fred, Tom Jones, *NSYNC, Oli.P, Marianne Rosenberg, Sarah Brightman, ATC, Rollergirl oraz wiele innych, a także Jasper Forks.

    Życie prywatne

    Alex Christensen jest związany z Nicole Saft (znanej jako Rollergirl), mają jednego syna.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1992: Das Boot
    • 1993: Replugged
    • 1995: Club Bizarre
    • 1996: Heaven / Best of '96
    • 1999: In the Mix
    • 2000: Best of 1991-2001
    • 2006: Out of Wilhelmsburg
    • 2008: Euphorie (feat. Yass)
    • 2009: Heart 4 Sale (Alex Swings Oscar Sings)

    Przypisy

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform