John Cullum

  • John Cullum (ur. 2 marca 1930 w Knoxville, Tennessee) - amerykański aktor. Od 1959 r. jest żonaty z Emily Frankel. Ich synem jest JD Cullum, który również jest aktorem.

    Filmografia

    • 2006: Nocny słuchacz (The Night Listener) jako Ojciec Noone'a
    • 2005: Słynna Bettie Page (The Notorious Bettie Page) jako Pastor w Nashville
    • 2003: Blackwater Elegy jako Hollis
    • 1999: Napad (Held Up) jako Jack
    • 1999 - 2002: Roswell: W kręgu tajemnic (Roswell) jako James Valenti Sr.
    • 1999: Prawo i bezprawie (Law & Order: Special Victims Unit) jako Barry Moredock (gościnnie)
    • 1999: Kto sieje wiatr (Inherit the wind) jako Sędzia Merle Coffey
    • 1998: To Have & to Hold jako Robert McGrail
    • 1998: Ricochet River jako Link Curren
    • 1997: Wszystkie moje dzieci (All My Children) jako sędzia Barnes
    • 1997: Sekretne życie Algernona (Secret Life of Algernon) jako Algernon Pendleton
    • 1996: The West jako (głos)
    • 1994 - 2003: Dotyk anioła (Touched by an Angel) jako Mark Twain (gościnnie)
    • 1992: Z zemstą (With a Vengeance) jako Fred Mitchell
    • 1990 - 1995: Przystanek Alaska (Northern Exposure) jako Holling Gustaf Vincoeur
    • 1989: Money, Power, Murder. jako Rev. Endicott
    • 1988: W poszukiwaniu prawdy (Shootdown) jako Robert Allardyce
    • 1987 - 1988: Buck James jako Henry Carliner
    • 1986: Sweet Country jako Ben
    • 1985 - 1988: Spenser: For Hire jako Frank Bennett (gościnnie)
    • 1985 - 1989: The Equalizer jako Stuart Cane (gościnnie)
    • 1983: The Prodigal jako Elton Stuart
    • 1983: Nazajutrz (The Day After) jako Jim Dahlberg
    • 1981: Summer
    • 1981: Looking Back jako Walter
    • 1978: Roll of Thunder, Hear My Cry
    • 1973: The Man Without a Country jako Aaron Burr
    • 1972: Great Performances (gościnnie)
    • 1972: 1776 jako Edward Rutledge
    • 1966: Hawaje (Hawaii) jako Wielebny Immanuel Quigley
    • 1964: The DuPont Show of the Week jako Hugh (gościnnie)
    • 1963: All the Way Home jako Andrew
    • 1956 - 1984: The Edge of Night jako David Gideon

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform