Project Pat

  • Project Pat, właściwie Patrick Stephen Houston (ur. 8 lutego 1972 w Memphis, Tennessee) – amerykański raper. Starszy brat Jordana Michaela Houstona (Juicy J). Jest jednym z założycieli Three 6 Mafia.

    O Patricku zaczęło być głośno w mainstreamowym światku rapu po refrenie wykonanym w hicie Three 6 Mafia pt. "Sippin' on Some Syrup" w 2000 r. oraz wydaniu trzeciego albumu Mista Don't Play: Everythangs Workin' w 2001, najlepiej sprzedającego się albumu niezależnego w wytwórni Hypnotize Mindz. Jak większość raperów z Memphis, Pat ma problemy z prawem.

    W 2001 został oskarżony o nielegalne posiadanie broni.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1999: Ghetty Green
    • 2000: Murderers & Robbers
    • 2001: Mista Don't Play: Everythangs Workin'
    • 2002: Layin' da Smack Down
    • 2006: Crook by da Book: The Fed Story
    • 2007: Walkin' Bank Roll
    • 2009: Real Recognize Real
    • 2010: Goon Hustlin

    Mikstejpy

    • 2003: The Appeal Mixtape (z C-Wiz)
    • 2007: What Cha Starrin At? Mixtape (z C-Wiz)
    • 2008: The History of Violence Mixtape (z DJ Scream)
    • 2009: Back 2 Da Hood Mixtape (z Dutty Laundry)
    • 2010: Back 2 Da Hood 2 Mixtape (z DJ Scream)

    Mikstejpy z Juicy J

    • 2009: Play Me Some Pimpin (z Trap-A-Holics)
    • 2009: Play Me Some Pimpin Pt. 2 (z DJ Drama)
    • 2009: Cut Throat (z DJ Smallz & DJ Kayslay)
    • 2010: Cut Throat 2 (z DJ Scream & DJ Whoo Kid)
    • 2010: Convicted Felon (z DJ Boogaloo & Devin Steele)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform