Jennifer Hudson feat. T.I.

  • Jennifer Kate Hudson (ur. 12 września 1981 w Chicago) – amerykańska aktorka i piosenkarka. Laureatka Złotego Globu i Oscara za drugoplanową rolę Effie White w filmie Dreamgirls.

    Jennifer zaczęła swoją karierę jako jedna z uczestniczek 3. serii programu American Idol, w którym, mimo że była jedną z faworytek, zaskakująco zajęła dopiero 7. miejsce. Jest żoną wrestlera Davida Otungi występującego obecnie w WWE na RAW.

    10 sierpnia 2009 r. aktorka urodziła swoje pierwsze dziecko, syna Davida Daniela Otunga Jr.

    Tragedia rodzinna

    W piątek 24 października 2008 roku w rodzinnym domu w Chicago zostali znalezieni zamordowani matka i brat aktorki. 57-letnia Darnell Donerson i 29-letni, starszy brat Hudson, Jason, zostali zastrzeleni, siostrzeniec aktorki, siedmioletni Julian King, został uprowadzony.

    Jeszcze tego samego dnia został aresztowany 27-letni William Balfour, mąż siostry Hudson, Julii, ojczym Juliana. Niedawno został zwolniony warunkowo z więzienia, gdzie trafił za usiłowanie morderstwa.

    Trzy dni później w samochodzie obok domu Jennifer znaleziono ciało dziecka, które pasowało do opisu zaginionego chłopca. 7-latek został wielokrotnie postrzelony z bardzo bliskiej odległości, kule doszczętnie podziurawiły tylne siedzenie auta i zmasakrowały ciało dziecka. Przed śmiercią chłopiec był bity i na nadgarstkach miał ślady od sznura.

    Morderca rodziny otrzymał wyrok potrójnego dożywocia.

    Dyskografia

    • Jennifer Hudson (2008)
    • I Remember Me (2011)
    • "And I Am Telling You I'm Not Going" (2006)
    • "All Dressed in Love" (2008)
    • "Spotlight" (2008)
    • "If This Isn't Love" (2009)
    • "Giving Myself" (2009)
    • "Where You At" (2011)
    • "Think like a man" (2012)
    • "Night Of Your Life" feat. David Guetta (2012)

    Filmografia

    • 2012: The Three Stooges jako Siostra Rosemary
    • 2011: Winnie jako Winnie Mandela
    • 2008: Skrzydlate cienie (Winged Creatures) jako Kathy Hammet
    • 2008: Sekretne życie pszczół (The Secret Life of Bees) jako Rosalene Daise
    • 2008: Seks w wielkim mieście (Sex and the City) jako Louise, asystentka Carrie
    • 2006: Dreamgirls jako Effie Melody White

    Przypisy

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform