Smooth

Santana Feat. Rob Thomas

  • Rob Thomas, właściwie Robert Kelly Thomas (ur. 14 lutego 1972 roku w Landstuhl) - amerykański pop-rockowy muzyk, wokalista i autor tekstów. Był głównym tekściarzem i wokalistą zespołów Matchbox Twenty i Tabitha's Secret (1993-95), od 2005 roku występuje także jako artysta solowy.

    Urodzony w bazie wojskowej w Niemczech, dorastał w Karolinie Południowej i na Florydzie. Ukończył szkołę średnią Lake Brantley High School.

    W 1996 roku wraz z grupą Matchbox Twenty nagrał single: "Push", "3 A.M.", "Real World", "Back 2 Good", "Bent", "If You're Gone", "Mad Season", "Disease", "Unwell", "Bright Lights" i "How Far We've Come".

    W 2000 roku otrzymał trzy nagrody Grammy za napisanie i zaśpiewanie piosenki "Smooth" znajdującej się na albumie Carlosa Santany "Supernatural".

    19 kwietnia 2005 roku ukazał się jego pierwsza solowa płyta "…Something to Be". Jego pierwszy singiel "Lonely No More" trafił na szóste miejsce amerykańskiej listy przebojów Billboard Hot 100.

    W dniu 2 października 1999 roku poślubił modelkę Marisol Maldonado. Ma on syna - Maisona Avery'ego Williama Thomasa (ur. 10 lipca 1998) z poprzedniego związku. Zamieszkali w Beverly Hills. Marisol cierpi na toczeń rumieniowaty układowy, rzadką chorobę autoimmunologiczną.

    Dyskografia

    • ...Something to be (2005)
    • ...Something More (2005)
    • Cradlesong (2009)
    • New York Christmas (2003)
    • Lonely No More (2005)
    • This Is How a Heart Breaks (2005)
    • Ever the Same (2005)
    • Something to Be (2006)
    • Streetcorner Symphony (2006)
    • Little Wonders (2007)
    • Her Diamonds (2009)
    • Give Me the Meltdown (2009)
    • Someday (2009)
    • Carlos Santana - Supernatural (1999)[2]
    • Carlos Santana - Guitar Heaven (2010)[3]

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform