B****es N Marijuana

ScHoolboy Q

  • Quincey Matthew Hanley(ur. 26 października 1986) lepiej znany pod pseudonimem Schoolboy Q to amerykański raper z Los Angeles podpisany z wytwórnią Top Dawg Entertaiment. Wraz z Jay Rockiem, Ab-Soulem i Kendrick Lamarem tworzy grupę Black Hippy, z którą wydał mixtape „Black Hippy”. Do tej pory wydał 2 mixtejpy i 3 solowe albumy. Pierwszy z nich, Setbacks, ukazał się na początku 2011 roku. Gościnnie dograli się Kendrick Lamar, Jay Rock, Ab-Soul, Punch czy też BJ The Chicago Kid. Schoolboy Q występował u boku takich raperów jak A$AP Rocky, Tyga, Kid Ink czy też Smoke DZA.

    Dyskografia

    • Setbacks(2011)
    • Habits & Contradictions(2012)
    • Oxymoron(2014)
    • Schoolboy Turned Hustla (2008)
    • Gangsta & Soul (2009)
    • Black Hippy (2011) (wraz z grupą Black Hippy)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform