Evelyn "Champagne" King

  • Evelyn „Champagne” King (ur. 1 lipca 1960 w Nowym Jorku) – amerykańska wokalistka muzyki disco i post-disco.

    Dyskografia

    • 1977 Smooth Talk (#14 Billboard 200)
    • 1979 Music Box (#35 Billboard 200)
    • 1980 Call on Me (#124 Billboard 200)
    • 1981 I'm in Love (#28 Billboard 200)
    • 1982 Get Loose (#27 Billboard 200)
    • 1983 Face to Face (#91 Billboard 200)
    • 1984 So Romantic (#203 Billboard 200)
    • 1988 Flirt (#192 Billboard 200)
    • 1978 „Shame” (#9 Hot 100)
    • 1978 „I Don't Know If It's Right” (#23 Hot 100)
    • 1979 „Music Box” (#75 Hot 100)
    • 1981 „I'm in Love” (#40 Hot 100)
    • 1982 „Love Come Down” (#17 Hot 100)
    • 1982 „Betcha She Don't Love You” (#49 Hot 100)
    • 1983 „Action” (#75 Hot 100)
    • 1985 „Your Personal Touch” (#86 Hot 100)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform