The Weather Girls

  • The Weather Girls – amerykański girlsband założony w 1982 roku przez Marthę Wash i Izorę Armstead. Zajmuje się głównie muzyką Pop i Dance.

    Najbardziej znanym utworem zespołu jest It's Raining Men z 1982 roku. The Weather Girls mają opinię zespołu jednego przeboju, chociaż wydały siedem albumów i kilkanaście singli. Girlsband istnieje do dziś.

    Dyskografia

    Albumy

    • Success (1983)
    • Big Girls Don't Cry (1985)
    • Weather Girls (1988)
    • Double Tons Of Fun (1993)
    • Think Big (1995)
    • Totally Wild (2005)

    Single

    • Earth Can Be Just Like Heaven (2 miejsce w Hot Dance Club Songs)
    • I Got the Feeling (2 miejsce w HDCS)
    • Just Us (2 miejsce w HDCS i 29 w Hot R&B/Hip-Hop Songs)
    • It's Raining Men (1 miejsce w HDCS, 34 w HR&B/HS i 46 w Billboard Hot 100)
    • No One Can Love You More Than Me (26 miejsce w HDCS)
    • Well-A-Wiggy (76 miejsce w HR&B/HS)
    • Can You Feel It (2 miejsce w HDCS)
    • I'm Gonna Wash That Man Right Outa My Hair
    • Success
    • Dear Santa (Bring Me a Man This Christmas)
    • Big Girls Don't Cry
    • Love You Like a Train
    • Land of the Believer
    • Laughter in the Rain
    • Can You Feel It
    • Sounds of Sex
    • Wild Thang
    • Girl You And Me
    • We Shall All Be Free
    • Party
    • Star (feat. Jimmy Somerville)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform