Antara Jodoh Dan Cinta

Zizi

  • Zizi Possi (ur. 28 marca 1956 w São Paulo) – brazylijska piosenkarka pochodzenia włoskiego. Jej córką jest piosenkarka Luiza Possi.

    Dyskografia

    Wszystkie albumy, z wyjątkiem trzech (zaznaczonych), są w języku portugalskim.

    • 1978 – Flor do Mal
    • 1979 – Pedaço de Mim
    • 1980 – Zizi Possi
    • 1981 – Um Minuto Além
    • 1982 – Asa Morena
    • 1983 – Pra Sempre e Mais um Dia
    • 1984 – Dê um Rolê
    • 1986 – Zizi
    • 1987 – Amor e Música
    • 1989 – Estrebucha Baby
    • 1991 – Sobre Todas as Coisas
    • 1993 – Valsa Brasileira
    • 1996 – Mais Simples
    • 1997 – Per Amore – włoski
    • 1998 – Passione – włoski
    • 1999 – Puro Prazer
    • 2001 – Bossa
    • 2005 – Pra Inglês Ver... e Ouvir – ang. (live)
    • 2014 – Tudo Se Transformou – (live)

    DVDs

    • 1998 – Per Amore (początkowo wydany na kasecie VHS)
    • 2005 – Pra Inglês Ver... e Ouvir
    • 2010 – Cantos & Contos

    Bibliografia

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform