Garota

Erlend Øye

  • Erlend Øye (ur. 21 listopada 1975 w Bergen) – norweski muzyk, członek grup Kings of Convenience, The Whitest Boy Alive, Skog i Peachfuzz. Tworzy również muzyczne projekty solowe w stylu indietronica. Znany jest też ze współpracy z zespołem Röyksopp. W Polsce pojawi się na koncertach w październiku 2014.

    Dyskografia

    Albumy solowe

    • 2014: Legao (Bubbles)
    • 2003: Unrest (Source / Astralwerks)

    Single

    • 2014: Garota
    • 2013: La prima estate
    • 2004: The Black Keys Work
    • 2003: Sheltered Life, Sudden Rush

    Filmografia

    • 1997: Shooting Silvio (jako DJ)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform