Notlandung auf Berlin

Chakuza

  • Peter Pangerl, znany jako Chakuza (urodzony 22 lutego 1981 w Linzu Austria) – austriacki raper. Od 2006 mieszka w Berlinie.

    Dyskografia

    Albumy

    • 2006: Ersguterjunge Sampler Vol.1 – Nemesis
    • 2006: Suchen & Zerstören
    • 2006: Blackout (with Bizzy Montana)
    • 2006: Ersguterjunge Sampler Vol.2 – Vendetta
    • 2007: City Cobra (Soloalbum)
    • 2007: "Ersguterjunge Sampler Vol.3 – Alles Gute kommt von unten"
    • 2008: Unter der Sonne
    • 2010: Monster in mir
    • 2010: Suchen & Zerstören 2
    • 2013: Magnolia

    Mixtape

    • 2002: Überlegen – HipHop Connection Mixtape (CD)
    • 2003: Überlegen 2 – HipHop Connection Mixtape 2 (CD)
    • 2005: Hoffnung – DJ Kitsune Mixtape – Victory Pt.2 (CD)

    Epki

    • 2003: Verbale Systematik – Verbales Fadenkreuz (Crew-EP)

    Single

    • 2003: Headquarter Allstars – Headquarter Maxi (CD)
    • 2006: Ich komme (CD) – (teledysk: „Ich komme/Hiah!“ z Suchen & Zerstören)
    • 2006: Macht was ihr wollt – Chakuza & Bizzy Montana (CD) (teledysk: „Intro/Macht was ihr wollt“ z Blackout z Bizzy Montana)
    • 2006: Vendetta – Bushido, Chakuza & Eko Fresh (DE:#32)
    • 2007: Geben und Nehmen – Nyze feat. Bushido & Chakuza
    • 2007: Eure Kinder – Chakuza feat. Bushido
    • 2007: Sollten alle untergehen
    • 2008: Unter der Sonne

    Występy gościnne

    • 2002: Überlegen – HipHop Connection Mixtape (CD)
    • 2003: Headquarter Allstars – Headquarter Maxi (CD)
    • 2003: Überlegen 2 – HipHop Connection Mixtape 2 (CD)
    • 2005: Hoffnung – DJ Kitsune Mixtape – Victory Pt.2 (CD)
    • 2006: Robin Hood Gang – D-Bo – Seelenblut (CD)
    • 2006: Herz, Blut, Lunge (Exclusive) – Chakuza & Bizzy Montana na "DJ Kitsune – Victory 3"
    • 2006: na ersguterjunge Sampler Vol. 2 – Vendetta
    • 2006: Der Bruchteil einer Minute – Bushido, Chakuza & Eko Fresh (ersguterjunge Sampler Vol.2 – Vendetta [Limited Edition])
    • 2006: Mein Game – Bushido & Chakuza (DJ Tomekk Pres.: The Nexxt Generation)
    • 2007: Schlägereimusik – Nyze feat. Chakuza na "Geben und Nehmen" Nyze
    • 2007: Doppel – XL – Siamak feat. Chakuza na "Liquor lifestyle mixtape volume 2" Siamaka

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform