Spice 1

  • Robert L. Green, Jr. (ur. w 1970 w Corsicana w stanie Teksas, lepiej znany jako Spice 1) – amerykański raper reprezentujący styl zachodniego wybrzeża USA.

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 1991: Let It Be Known (EP)
    • 1992: Spice 1
    • 1993: 187 He Wrote
    • 1994: AmeriKKKa's Nightmare
    • 1995: 1990-Sick
    • 1997: The Black Bossalini (a.k.a. Dr. Bomb from da Bay)
    • 1999: Immortalized
    • 2000: The Last Dance
    • 2002: Spiceberg Slim
    • 2004: The Ridah
    • 2005: Dyin' 2 Ball
    • 2005: The Truth
    • 2010: Home Street Home

    Wspólne albumy

    • 2001: Criminal Activity (z Celly Cel jako Criminalz)
    • 2003: NTA: National Thug Association (z Bad Boy)
    • 2004: The Pioneers (z MC Eiht)
    • 2006: Thug Lordz Trilogy (z C-Bo & Yukmouth jako Thug Lordz)
    • 2006: Keep It Gangsta (z MC Eiht)
    • 2007: Criminal Intent (z Jayo Felony)

    Kompilacje

    • 1998: Hits
    • 2000: The Playa Rich Project
    • 2001: Hits II: Ganked & Gaffled
    • 2002: The Playa Rich Project 2
    • 2002: Hits 3
    • 2002: Thug Disease
    • 2005: Bossed Out
    • 2005: The Thug In Me
    • 2006: Life After Jive: 2000 to 2005
    • 2007: Thug Association
    • 2008: Thug Reunion

    Występy gościnne

    • 1993: "Spice 1 Wit Da Banksta" (z Ant Banks, album Sittin' On Somethin' Phat)
    • 1993: "The Dangerous Crew" (z Too Short, album Get In Where You Fit In)
    • 1994: "Gangsta Team" (z South Central Cartel, album 'N Gatz We Truss)
    • 1994: "2 Kill A G" (z Ant Banks, album The Big Badass)
    • 1994: "Nuthin' But The Gangsta" (z MC Eiht, album We Come Strapped)
    • 1995: "Born II Die" (z Tales from the Hood Soundtrack)
    • 1995: "Dusted 'n' Disgusted" (z E-40, album In a Major Way)
    • 1995: "Trouble (Scared To Blast)" (z The Dangerous Crew, album Don't Try This at Home)
    • 1996: "Check Ya Self" (z America Is Dying Slowly)
    • 1997: "West Riden" (z Ant Banks, album Big Thangs)
    • 1997: "I'm Losin It" (z Tupac Shakur, album R U Still Down? (Remember Me))
    • 1998: "Don't Wait" (z Devin the Dude, album The Dude)
    • 1998: "Mob On", "Heat" (z Paris, album Unleashed)
    • 1999: "Wet Party" (z Tear Da Club Up Thugs, album CrazyNDaLazDayz)
    • 1999: "Shook Niggas" (z T.W.D.Y., album Derty Werk)
    • 1999: "Killa Foe My Skrilla" (z Arapahoe TRUES, album Original Rhythm & Hard Core Hip Hop)
    • 2000: "Smash" (z Outlawz, album Ride wit Us or Collide wit Us)
    • 2000: "Who Got The Keys" (z Low Life Mafia, album Riding Deep & Dirty)
    • 2000: "U Better Get Ready" (z Black Mophia Clan, album Heat From The Streets Of Roe)
    • 2001: "The Payback" (z Big B, album Furious)
    • 2003: "Game" (z 40 Glocc, album The Jakal)
    • 2004: "In The Ghetto" (z Trae, album Losing Composure)
    • 2005: "Second Time Around" (z Mars, album Mars Attacks)
    • 2006: "The New West" (z Playalitical, album Code Green: Operation Take Over)
    • 2007: "Staying Alive", "Murder'Ra" (z Z-Ro, album King of tha Ghetto: Power)
    • 2007: "Start A Problem", "Tell Me What U Want" (z Daz Dillinger, album Gangsta Party)
    • 2007: "My Heat Go..." (z Tito B, album Starz The Limit)
    • 2008: "Street Life" (z Grave Plott, album The Plott Thickens)
    • 2008: "Too Late To Pray" (z Kung Fu Vampire, album Dead )
    • 2009: "6 Ways from Sunday" (z Killa C, album "Bound In Chains")

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform