Thought You Were on My Side

Cock Robin

  • Cock Robin – amerykańska grupa muzyczna, grająca głównie muzykę rockową. Powstały w 1984 roku zespół, składał się z czterech członków – byli nimi wokalista i basista Peter Kingsbery, wokalistka Anna Lacazio, gitarzysta Clive Wright i perkusista Louis Molino III. Formacja rozpadła się w 1990 roku. Przez ten czas jego członkowie nagrali 3 albumy muzyczne. Zespół reaktywował się w 2006 roku.

    Skład zespołu

    • Peter Kingsbery - śpiew, instrumenty klawiszowe, gitara, gitara basowa
    • Anna LaCazio - śpiwe, instrumenty klawiszowe
    • Clive Wright - gitara
    • Lou Molino III - perkusja, instrumenty perkusyjne

    Muzycy dodatkowi

    • Pat Mastelotto - perkusja, instrumenty perkusyjne
    • Tris Imboden - perkusja
    • Corky James - gitara
    • John Pierce - gitara basowa
    • Lise Anderson - instrumenty klawiszowe, wokal wspierający

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 1985 – Cock Robin
    • 1987 – After Here Through Midland
    • 1990 – First Love: Last Rites
    • 2006 – I Don't Want to Save the World
    • 2010 – Songs from a Bell Tower

    Albumy koncertowe

    • 1990 - Live au Grand Rex
    • 2009 - Live

    Albumy kompilacyjne

    • 1990 - Collection Gold
    • 1991 - The Best of Cock Robin
    • 2000 - Best Ballads
    • 2001 - Simply the Best
    • 2011 - Open Book - The Best Of...

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform