fIREHOSE

  • Firehose (występujący również jako fIREHOSE) – amerykański zespół grający rocka alternatywnego.

    Historia

    Został założony w 1986 przez byłych członków grupy Minutemen, która zakończyła działalność po nagłej śmierci wokalisty i gitarzysty D. Boona. Firehose utworzyli: perkusista George Hurley, basista Mike Watt oraz fan Minutemen, przyjaciel zespołu, wówczas 22-letni Ed Crawford.

    Muzycy

    • Ed Crawford – śpiew, gitara (1986-1994)
    • Mike Watt – gitara basowa (1986-1994)
    • George Hurley – perkusja (1986-1994)

    Dyskografia

    Albumy

    • Ragin', Full On (1986)
    • If'n (1987)
    • Fromohio (1989)
    • Flyin' the Flannel (1991)
    • Mr. Machinery Operator (1993)

    Minialbumy

    • Sometimes, Almost Always (1988)
    • Live Totem Pole (1992)

    Linki zewnętrzne

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform