Say A Little Prayer

Diana King

  • Diana King (ur. 8 listopada 1970 w Spanish Town na Jamajce) – jamajska wokalistka, wykonawczyni muzyki rhythm and blues.

    W 1994 piosenkarka zadebiutowała, biorąc udział w nagraniu utworu "Respect" na potrzeby albumu rapera Notorious B.I.G. zatytułowanego Ready to Die, podpisując następnie kontrakt z wytwórnią Sony Music. Pochodzący z jej pierwszej płyty Tougher Than Love utrzymany w rytmach reggae singel "Shy Guy" doszedł do 13. miejsca listy Billboard Hot 100 i do 2. miejsca na listach brytyjskich. Utwór ten pojawił się również w soundtracku z filmu Bad Boys. W 1997 wydała singel "I Say A Little Prayer", będący coverem piosenki Dionne Warwick.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1995 – Tougher Than Love
    • 1996 – Tougher & Live
    • 1997 – Think Like a Girl
    • 2002 – Respect
    • 2011 – Warrior Girl/Agirlnameking

    Single/EP

    • 1994 – "Shy Guy"
    • 1995 – "Love Triangle"
    • 1997 – "Ain't Nobody"
    • 1997 – "I Say A Little Prayer"
    • 1997 – "L–L–Lies"
    • 1997 – "Find My Way Back"
    • 1997 – "When We Were Kings" (z Brianem McKnightem)
    • 1999 – "Treat Her Like a Lady" (z Céline Dion)
    • 2002 – "Summer Breezin"
    • 2006 – "Yu Dun Kno"
    • 2011 – "Closer"
    • 2012 – "Jeanz N T-Shirt"
    • 2012 – "Yu Dun Kno"

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform