Joey McIntyre

  • Joey McIntyre, właśc. Joseph Mulrey McIntyre (ur. 31 grudnia 1972 w Needham) – amerykański piosenkarz i aktor. Brat aktorki Judith McIntyre. Członek New Kids On The Block, pierwszego i jednego z najsłynniejszych boysbandów.

    Biografia

    Joey McIntyre jest najmłodszy z dziewięciorga rodzeństwa, ma jednego brata i siedem sióstr.

    Mając niepełne 13 lat dołączył do grupy New Kids On The Block, zastępując Jamiego Kelly'ego. Po rozpadzie grupy w 1994 roku zajął się pisaniem piosenek i karierą solową. W 2002 roku, 9 sierpnia, poznał Barrett Williams, którą dokładnie rok później poślubił. Ceremonia odbyła się w hotelu Plaza w Nowym Jorku. W 2005 roku wziął udział w pierwszym sezonie amerykańskiej wersji Tańca z gwiazdami, w którym doszedł do półfinału. Aktualnie mieszka wraz z żoną i synem (ur. 20 listopada 2007 roku) w Los Angeles.

    Wiosną 2008 roku wyruszył w trasę koncertową z New Kids On The Block.

    Dyskografia

    Albumy solowe

    • 1999 Stay the Same
    • 2001 Meet Joe Mac
    • 2002 One Too Many: Live From New York
    • 2004 8:09
    • 2006 Talk to Me

    Single

    • 1999 "Stay the Same"
    • 1999 "I Love You Came Too Late"
    • 2001 "Rain"
    • 2004 "L.A. Blue"

    Produkcje teatralne

    • 1995: Barking Sharks
    • 2000-2001: Tick, Tick... BOOM!
    • 2003: Tick, Tick... BOOM!
    • 2005: Wicked
    • 2006: Happy Days

    Filmografia

    • 1995 [2000 publikacja]: The Fantasticks
    • 2002-2003: Boston Public
    • 2004: Tony 'n' Tina's Wedding
    • 2005: Miłość z o.o. (Love, Inc.)
    • 2006: Less Than Perfect
    • 2007: On Broadway
    • 2008: 1 1/2 Ritter – Auf der Suche nach der hinreißenden Herzelinde

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform