Rapid Hope Loss

Dashboard Confessional

  • Dashboard Confessional – amerykańska grupa grająca rock alternatywny, założona w 1999 roku w Boca Raton przez Chrisa Carraby.

    Skład zespołu

    Obecni członkowie

    • Chris Carrabba - śpiew, gitara rytmiczna, pianino (1999–obecnie)
    • John Lefler - gitara prowadząca, pianino, wokal wspierający (2002–obecnie)
    • Scott Schoenbeck - gitara basowa (2002–obecnie)
    • Mike Marsh - perkusja, instrumenty perkusyjne (2002–obecnie)

    Byli członkowie

    • Dan Bonebrake - gitara basowa, wokal wspierający (2002)

    Muzycy koncertowi

    • John Ralston - gitara (2002, 2006)
    • Mike Stroud - instrumenty smyczkowe (2007)
    • Andrew Marshall - gitara (2007)
    • Susan Sherouse - skrzypce (2006–2007)

    Dyskografia

    • 2000: The Swiss Army Romance
    • 2001: The Places You Have Come to Fear the Most (złota płyta)
    • 2002: MTV Unplugged 2.0 (platynowa płyta)
    • 2003: A Mark, a Mission, a Brand, a Scar (złota płyta)
    • 2006: Dusk and Summer
    • 2007: The Wire Tapes Vol. 1
    • 2007: The Shade of Poison Trees
    • 2009: Alter the Ending

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform