Luscious Jackson

  • Luscious Jackson – amerykańska żeńska grupa muzyczna grająca rock alternatywny i indie rock założona w 1991 roku w Nowym Jorku. Obecnie w skład grupy wchodzą: Jill Cunniff (wokal, gitara basowa), Gabby Glaser (wokal, gitara elektryczna) i Kate Schellenbach (perkusja). Nazwa zespołu została zainspirowana amerykańskim koszykarzem Luciousem Jacksonem.

    Dyskografia

    • 1992 "In Search of Manny" [EP]
    • 1994 "Natural Ingredients"
    • 1996 "Fever in Fever Out"
    • 1999 "Electric Honey"
    • 2007 "Greatest Hits"
    • 2013 "Baby DJ"
    • 2013 "Magic Hour"

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform